Zsófi nyertes hűtőmágnese

Bacsur Zsófi hűtőmágnes-tervével 236 nevező közül lett első egy budapesti környezetvédelmi témájú pályázaton.

Tervét meg is valósították, az érte járó díj átvételekor Kautzky Armand színész és Kovács Ági olimpiai bajnok úszónő gratulált neki. A Székács evangélikus iskola diákja egy E-book olvasóval is gazdagodott.

A főváros önkormányzata a vidéki fiatalokat is bevonva, tavaly ősszel pályázatot hirdetett „Otthon, szelektíven” címmel, három kategóriában. Célja az volt, hogy a gyerekek felhívják társaik, családtagjaik figyelmét a hulladékok szétválogatására, a szelektív gyűjtés fontosságára. A versenyre 915 rajzot, 236 hűtőmágnes-tervet és 6 kisfilmet küldtek be.

Kovács Ági és Kautzky Armand is gratulált Zsófinak (Fotó: iskola)

Kovács Ági és Kautzky Armand is gratulált Zsófinak (Fotó: iskola)

A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő kampány nagykövetei Kautzky Armand színész és Kovács Ági olimpiai bajnok úszónő, aki a díjátadáskor elmondta, számára mindig is fontos volt, hogy amennyire tudja, óvja a környezetet.
– Amióta gyermekem van ez a szemléletmód csak megerősödött bennem. A szelektív hulladékgyűjtést nagyon fontosnak tartom, de igazán nagy eredményt és változásokat csak akkor lehet elérni, ha minél több ember kezd el szelektíven gyűjteni – hangsúlyozta Kovács Ági.