Csanyteleken kész a rekultiváció

Az orosházi székhelyű DAREH Önkormányzati Társulás beruházásában befejező fázisába jutott Csanytelek település Táncsics utcájában lévő régi szeméttelepének rekultivációja.

A 270 millió Ft értékben megvalósult beruházáson zárómunkaként a terület füvesítését, fásítását végzi el a kivitelező. A környezetvédelem szempontjából felmérhetetlenül nagy értéket képviselő beruházás az önkormányzat költségvetését nem terhelte, mert központi költségvetési forrásból és EU támogatásból (társulási pályázatok által) valósult meg. A rekultivációval megújult földterület önkormányzati tulajdon, melyen végrehajtott beruházás vagyongyarapodást eredményezett.

Fontos, hogy erre a területre semmilyen hulladék nem vihető be és nem helyezhető el, a tiltó rendelkezés megszegője tetemes környezetvédelmi bírság kiszabására számíthat.

A területen kialakított 3 monitoring kút, a szikkasztó övárok az illetékes Alsó- Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség jogerős vízjogi engedélye alapján készült el, a Bácska Mérnöki és Szolgáltató Kft. által.

Forrás: Csanyi Hírmondó